Sorin Dimitriu: Angajatii Camerei de Comert s-au oferit sa sponsorizeze instituția

Postat de on Apr 6th, 2012 and filed under Interne, Justitie. Puteti urmari orice comentariu prin RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, acuzat de şantaj de DNA, se disculpă într-o scrisoare deschisă.

Referitor la acuzaţia de şantaj faţă de salariaţi, subliniez că în contextul dificil al crizei economice, activitatea Camerei bucureştene, ca si a intregului sistem cameral, a avut de suferit, ceea ce a condus la deteriorarea situaţiei financiare a CCIB.

Întrucât soluţia firească pentru ameliorarea acesteia era restructurarea activităţii, inclusiv prin disponibilizarea de personal, o parte dintre salariaţii CCIB şi-au exprimat disponibilitatea şi au hotărât să contribuie financiar la susţinerea activităţii Camerei. Când am fost consultat de conducerea executivă a CCIB asupra oportunităţii iniţiativei salariaţilor, m-am solidarizat cu aceştia, însă pentru a mă asigura de legalitatea acestei soluţii am solicitat punctul de vedere al directorului Direcţiei Juridice din cadrul CCIB.

Acesta m-a asigurat de legalitatea demersului şi a propus modelul de contract de sponsorizare. Pentru siguranţă, am solicitat directorului juridic o a doua opinie asupra acestei probleme, şi anume un aviz de la o casă de avocatură. Avocaţii consultaţi au confirmat legalitatea iniţiativei salariaţilor. Menţionez că şi eu, personal, am contribuit financiar la buna desfăşurare a activităţii CCIB cu suma de 80.500 lei.

Precizez, de asemenea, că timp de un an şi jumătate, cei mai mulţi salariaţi (48 persoane) au sponsorizat activitatea Camerei. Dintre acestea, doar opt – cinci persoane iniţial (în martie 2012), cărora li s-au adaugat încă trei (în aprilie 2012) – s-au constituit parte vătămată”, susţine Sorin Dimitriu, în documentul citat.

Lasati un comentariu

Reclama