Valeriu Stoica crede ca dupa locale PNL s-ar putea apropia de PDL

Postat de on Apr 6th, 2012 and filed under Galerie Foto, Politica. Puteti urmari orice comentariu prin RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Valeriu Stoica crede ca dupa locale PNL s-ar putea apropia de PDL

Democrat-liberalul Valeriu Stoica, preşedintele Institutului de Studii Populare, consideră că o apropiere între PDL şi PNL ar putea fi posibilă după alegerile locale, ”dacă se va produce o defecţiune în interiorul USL”.

”Practic, în momentul de faţă, vorbim de stânga din România, în care a fost absorbit şi PNL-ul. O asemenea apropiere (n.r. PDL – PNL) ar fi posibilă, eventual, după alegerile locale, dacă se va produce o defecţiune în interiorul USL, ceea ce poate să fie foarte probabil. Se va vedea la locale că, de fapt, PSD este cel care reprezintă, în interiorul USL, nucleul dur. Practic, PNL îşi pierde identitatea în cadrul USL. S-ar putea ca liberalii să înţeleagă în acel moment că această alianţă a fost păguboasă. Dacă nu, există şansa ca o asemenea apropiere să se producă după alegerile parlamentare. Totul depinde de luciditatea acelor membri ai PNL care ar trebui să înţeleagă necesitatea recâştigării identităţii”, a declarat Stoica vineri la RFI.

Referindu-se la o posibilă coagulare a dreptei, democrat-liberalul consideră că trebuie avut în vedere modul în care un partid politic este în măsură să reprezinte electoratul de dreapta. ”Asta este adevărata coagulare a dreptei. Şi cum PDL a demonstrat, de când este la guvernare, că prin măsurile luate a venit în primul rând în întâmpinarea acestui segment electoral care înseamnă dreapta românească, atunci eu cred că şi pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare singura coagulare reală, singura coagulare a dreptei posibile este aceasta dintre PDL şi electoratul de dreapta. Altfel, dacă am vorbi de alte forţe politice, trebuie să recunosc că în afară de PDL nu mai văd o forţă politică reprezentativă a dreptei”, a adăugat Stoica.

Acesta a spus că raportul din 1990 dintre forţele politice de dreapta şi cele de stânga din România s-a inversat, nucleul de dreapta devenind foarte puternic. ”Dacă în ’90 cei care aveau convingeri de dreapta, atitudini de dreapta, valori de dreapta erau foarte puţini, astăzi s-a inversat raportul de forţe între cei care au convingeri de stânga şi cei care au convingeri de dreapta. În momentul de faţă, eu cred că avem în România un nucleu electoral de dreapta foarte puternic. Este, până la urmă, partea electoratului cea mai dinamică. Sunt tineri care fie au fost educaţi, fie chiar au fost născuţi după ’89. Sunt oameni care au fost educaţi în străinătate, s-au reîntors în ţară. Sunt oameni care lucrează în marile corporaţii internaţionale. Sunt întreprinzători (…), sunt chiar salariaţi, dar care îşi dau seama că numai prin unirea muncii şi a capitalului este dezvoltarea României. Altfel spus, toate aceste categorii profesionale formează partea cea mai dinamică a electoratului românesc”, a afirmat Stoica.

Lasati un comentariu

Reclama